29 Ocak 2012 Pazar

Diyar Teyze Kebap Anadolu

Ne kadar uzun süredir birşeyler yazmadığımın farkına varmam bile hayli zaman almış ki blogger'ın arka odası değişmiş yenilenmiş hatta nice olmuş. Şimdi ise bu farklılığı ödüllendirmenin vakti gelmiştir diye düşünmekteyim.

Neyse herşeyi siktir edip , elime kalem klavye almamın sebebinden bahsediceğim. Düzcede evimde oturmuş sabahı arıyorken klasik Anadolunun ağzından girip götünden çıkan gezi programlarından birine denk geldim. Eh neme lazım çok catchy programdı ki yakalandım. O kadar ki adamlar best of tadında bir tribe girmişler inceden , şansıma dedim daha bi bağlandım. Hal böyle olunca adamlarda en misafirperver , en çok yemek yapılan , en cana yakın , en gözlere yaş düşüren kesitleri almışlar. Bu klas çerceve sonrası farkettim ki Anadolu çok candan bir yer lan , heryerde zorla eve davet edilip zorla yemek yedirilip hatta planlı gidilen yerlerde köycek 1232131 adet  yemek yapılıp köyün okulunda toplanıp mis gibi yemek tanıtımı sonrası oturup afiyetle yiyorlar falan. Eh şimdi 6 senedir İzmirde yaşayan ve kaldığım yer itibariyle ağır derecede yaşlı apartmanlarına denk gelen ben , bu süre zarfında bir kere bile kapımın çalınıp bir adet sütlaç olur ne biliyim aşure olur ne biliyim bir tas çorba olur hiç birini görmedim , göremedim. Sikerler böyle adaleti , o kadar içten söylüyorum ki aç kaldığım günlere istinaden yozlaşan sikik komşusal ilişkilere giydiriyorum. Çok fazla da giydirmek istemiyorum yaşlılar arada saygı var. Neyse biline ki aylar sonra şuraya iki kebap bir çacık bir yazı yazma motivasyonum bu mevzu idi. Dertliyim ama istekliyim. 

Trabzonspor , Marksiyonalizm , Beyti ve Svarosky Vodka ile ilgili birşeyler yazmak istediğimi farkettim fakat anında vazgeçtim çünkü dışarda kar , aklında bir yar var.
Gülelim.
*Giresun'un kadınları çok geveze , bilin.
*Çorum satırları , bıçakları ve orakları ile meşhurmuş , korkun.
*Burdur'un köylerinde çok endellektüel yörük teyzelerim yaşıyor , sevinin.
*Gene Burdur'un aynı destinasyonik köylerinde çobanlar can sıkıntısı bazlı kreatiflik konusunu aşmışlar , boğaz-baha denen country vari türküleri aklımı çeldi , şaşırın.
*Sapanca'da Altın Sülün , Gümüş Sülün ve çocukları Tunç Sülün birlikte aynı kafeste yaşıyorlar , ciddiyim. 
*Giresun'un Yukarı Asarlar Köyünde , 24 yaşındaki bir kız evladı köyün bütün kadınlarına (17-80 yaş arası yaklaşık 50 adet) kuran öğretiyormuş , bilemedim. 
*En güzel yemekler Giresunda , kan çeker lan.

"Bir insan ki keyifli bir sevgilisi , naif bir işi ve realist bir hayali varsa dünya üzerinde cenneti bulmuş demektir."