22 Nisan 2013 Pazartesi

Bitiklik

Bitikliği salt bir şekilde tanımlarsak ; parasız , işsiz ve yapıcak hiçbirşeysiz ortamda yaşayan insana yakıştırılabilicek bir kavram olarak algılarız. Özünde acınası ve kaçınılası bir husus olarak görünür fakat çok farklı enerjilere dalalet olduğu gerçektir. Belki bana optimist diyeceksiniz veyahut aptal ama bir bildiğim var. Sizlerle bunu paylaşmak isterim.

Bireyin bitik olması , hayatın bütün sekanslarında başarısız olduğu anlamına gelmez. Aksine soyutlandığı ve elde edemediği dinamiklerden bir adım uzaklaşarak daha geniş bir bakış açısıyla istenileni ve sorunları daha net görmesini sağlar. İleriye gidemiyeceksen bir adım geriye gidip durumu değerlendirmelisin gibi bir sonuça varırız. Doğrudur hatta çok gerçektir. Çünkü hayatın içindendir. İnsana soğuk soğuk terler boşaltabilicek güçtedir ama olgunlaşma eğrisi içerisinde çok önemli bir yer tutar.

 Kaybedilen şeylerin içeriği genellikle dram ile bağdaştırılsa da kaybedilecek çok fazla birşeyin kalmaması insanı rahatlatır. Rahatlatma hususundan daha çok sorunlara karşı gösterilen sakin reaksiyonlar olgunluk levelini hızlıca tırmanmanızı sağlar. Oysaki sorunlara kafa yorarak , takıntı haline getirerek insanın kendine sıkıntı vermesi kadar saçma bir durum yoktur. Hayatın dinamikleri çoğu zaman böyledir ve büyük şovun bir parçası olmak istiyorsan sakinliğini her zaman koruman gerekir.

Herşeyi daha net gördüğüm ve anladığım zaman oluşan güçlü farkındalığım neden ilerisi için bana güç vermesin?

Farkındalığın farkına varmanın acı ve leziz tadını sürekli tadıyorum. Düzeni ve yanlışlarımı net bir şekilde değerlendirebiliyorum. Toplumun bir parçası olmanın hatta hayatın düzeni hakkında oldukca kesin anlamlar çıkarabiliyorum. Hayat hiç basit değil fakat oldukca anlaşılır , bitiğe düştüğüm dakika bunun farkına vardım.

Kendi içimde bir aydınlanma yaşıyorum ve hiç olmadığım kadar huzurluyum. Rasyonel düşünen bir insan olduğum için herşeyle oldukca rahat baş edebiliyorum. Hiç yıkılmayacak kadar güçlü hissediyorum. Herşeyin bir zamanı olduğunu bildiğim ve acele etmediğim bir dönemdeyim. Hayatın düzeni zaten benden bir çok şeyi koparacak fakat mutlak beni asla alamayacak.

Akıl herşeyin üstündedir. Akıllı bir insan olduğumun farkındayım ve güç benden yana. Toplum içerisindeki rolume zaten bürüneceğim , zaten yaşayacağım ve aklımla düzeni bebek adımlarıyla sarsacağım.