21 Haziran 2013 Cuma

Ortamlarla Adapte Olmanın Sarkastik Anahtarı

İleriye dönük planlama yapmak insan evladının doğasında var. Üniversiteden reel hayata doğru savrulduğum şu dönemlerde malum düşünce ile haraket ederek farklı fikirler üretiyorum. Muhim olan yeni ortamlara kısa sürede adapte olup iç huzuru yakalamak. Tabi beklentileri ister istemez pesimist bir bakış açısıyla yoğuruyorum. Hiçbirşeyin eskisi gibi olamayacağı aşikar , kısacası ileriye dönük yapmayı düşündüğüm belki de zorunda olduğum şeyleri sıralıyacağım.

-Öncelikle araba edinmem gerekiyor. Yıllar yılı araba kullanmaya karşı negatif bir eğilimim oldu. Direksiyondan kaçtım ve sağ koltuk çocuğu olarak rahat rahat yolculuk ettim. Fakat artık günümüz insanları arabasız adamın yüzüne bakmıyor. Metanın allahı konumunda ve öncelikli listede yer alıyor. Ehliyeti ve akabinde hızlıca araba edinmek için çabalamak elzem. Ayrıca piyadaki araçların hepsinin özelliklerini bilmeli , yeni çıkacaklarını falan takip etmeyi ihmal etmemeliyim.

-Bol bol beyaz gömlek ve jean satın almam şart. Belki Pitbull Gözlüğü , kocaman bir saat ve parlak siyah ayakkabı falan. Portatip hopçiki birey olmakta fayda var , diğer türlü ön yargıların esiri olup yeni ortamlara girememek olası.

-Rihanna , Sıla , Soner Kabadayı vb. sanatcıların şarkılarına hakim olmalı Kral Tv , Number One , Joy Fm vb. gibi önemli kilometre taşlarını sürekli takip edip , piyasa hakkında hertürlü bilgiye sahip olmalıyım. Eh yeni ortamların anahtarı ortak müzik zevkidir.

-Kafede saatlerce oturma fundamentalını kapmam gerekli. Önümde bir adet kahve ile 2 saat , sonra her saat başı bir adet küçük çay ile oldukca çılgın ve dolu muhabbet etmeli ve en sıkıldığın anlarda tavla falan filan oynayabilmeliyim.

-Futbol olayına hakim olmak ve maçlara gitmek/izlemek oldukca önemli bir yer teşkil ediyor. Ok , zaten az çok takip ediyorum lakin hayatımın en önemli yerinde , baş ucumda olması şart. Takımım arkadaşlarımın takımını yendiği zaman günlerce dalga geçmeyi , takımım yenildiği zaman suratım asık takılabilmeliyim. Hatta arkadaşlarımla takım elbisesine falan iddaaya falan girmeliyim.

-3 öğün kadın konuşmalıyım ve ortamdaki arkadaşların aynı şekildeki kadın konuşmalarını kahkahalar ve büyük bir içtenlikle dinleyebilmeliyim. Zaten erkek arkadaş grubum ile sürekli kadın peşinde olmalıyız , diğer türlüsü düşünülemez. O kadar ki akıl oyunları ile kadınları dize getirip , toplu bir zafer kazanmak için çabalamalız. Bunlar oldukca önemli şeyler tabi tabi.

-Her perşembe halı saha maçı için hazır bulunmalıyım. Halı saha olmadı , batak ve playstion organizasyonlarına her daim pozitif yaklaşmalıyım. Alternatifler bowling ve bilardo...

-Foursquare konusunda amansız bir bildirim furyasına kapılmam lazım. Tabi bunun yanında akıllı telefonların sidekick applicationları Instagram falan filan iyice abanmam , elimden akıllı telefonumu düşürmemem lazım. 

-Kitap okumayı acilen bırakmalıyım ki rasyonel ve sorgulayıcı bir birey olmaktan uzaklaşıp , kafamı aylık FHM ve türevleri gibi dergiler ile şişirip hayatıma kısa vadede efektif etkiler yapabilicek bilgileri özümseyebilmeliyim.

-Türk yapımı filmlere talebimi keskin şekilde arttırmalı , altyazılı filmlerin kafadan üstünü çizip hiçbir şekilde yanına yanaşmamalı ve mevcut filmin dublajlısı çıkana kadar beklemeliyim.

-Televizyonda ne var , Acun bu sene ne yapıyor , Hangi dizi geçerli gibi soruların cevabını zaten bilip ayrıntılarını ezbere çekmeliyim. Ertesi gün arkadaşlarla dün gece ne olduğu iyiden iyiye tartışabilmeli ve tüm güne bir anlam katabilmeliyim.

-Facebook'da dönen komik videoları sıkı bir şekilde takip etmeli , keyiflileri paylaşmalı ve like dilenmeliyim. Klasiktir ki , komik videolarda olup bitenleri gündelik hayata yansıtmalı ve kahkahkah şakalar yapıp , kehkehkeh gülmeliyiz. Çünkü gülecek başka birşeyimizin olamayacağını bildiğimiz için komik video olayında işi ciddiye almalıyız.


Kanımca bunların hepsini başarı ile yerine getirirsem , yaşadığım hayattan zevk alıcağım. Hiçbir şekilde yalnızlık çekmiyeceğim ve her daim sevişebileceğim. Bekleyip , ne olacağını göreceğiz.