20 Mayıs 2011 Cuma

Sakal Çeşitlemesi ve Mevzu

1- Sinek Kaydı

Litaretürde iş işlerine giren bireylerin maruz kaldığı zorunlu yolculuk gibi görünsede aslen toplum tarafından dayatılmış ve olunması gereken model niteliğindedir. O kadar benimsenmiş ve o kadar sıradanlaşmıştır ki aslında ağır derecede insana kendini normal hissettirir. Sokakta yürürken aldığın reaksiyon bazında sıfıra yakın etkisi vardır.Fakat bu normalliğin ilgi çekme eğilimi de yok değildir. Kanımca karşı cinsin en çok ilgisini çeken modelde garip bir ironi ile sinek kaydıdır. Bakımlı erkek imajı çizilmesi itibariyle olduğunu düşündüğüm bu ilgi aslında normalizasyonun ayaklar altına alınıp alfa erkeğin hiçe sayıldığı bir durumdur. Şahsen sinek kaydı tercihim değildir.


2. Kirli Sakal

Üşengeçlik tadında kendince uzayıp giden , bir süre sonra kaşıntıdan müzdarip olunup kısaltılan
ve bu döngüde kendine standart bir uzunluk belirleyen sakal türüdür. Sinek kaydı ile paralellik gösteren normalizasyon bu tür için de geçerlidir. İş işlerinde koşturmayan ve görece rahat hayat yaşayan erkeklerin bir çoğu bu tarza mensuptur ve bencede öyle olması gerekmektedir. Erkek dediğinin sakalı olucak minimalinde şeklen ve ağırlık bakımından önemli bir klası mevcuttur. Kullanış şekline göre kimi noktada minimal erkeği kimi noktada da rave erkek modelini sağlaması da çabasıdır.

3. Teen Ramiz Dayı

İşin orjininde "Ulan bildiğin sakalım var" söylemi yatarken oluşan garip ve karakteristik oluşumlardan biri de aslen Ramiz Dayının gençliğine avantgarde bir soluk getirme çabası olarak görülebilir. Görece kendimi rahat hissettiğim ki burcumlar direk alakası olduğunu düşündüğüm normalizasyona farklılaşma ele aldığım bu model , kimi çevreler tarafından ciddi ciddi kahkahalarla bezendi , kimi çevrelerde ise ciddi ciddi ciddi bi husus olduğu düşünüldüğünden ağır derecede susuldu , göz temansından kaçınıldı ve can sıktı. Oysaki daha simitçi bıyığı formundaki bıyıklarım ve ağzıma kadar giren Orhan Gencebay Favorilerim ile salt zalımlığın arkasına saklanmış bir şaklaban yatıyordu. İtiraf etmem gerekiyor ki , ilk günler evdeki tek aynanın bulunduğu banyoya gidip bünyemi ağır derece kahkahalar ile manipule ediyordum. Ah ah , uzunca bi süre böyle takılmışken saçma bi iş görüşmesi ile bu kimliğimden eseriyetle kaçmış ve normalizasyon normalleşmesine maruz kalmış bulunmuştum. Lakin bıyıklarım şeftali tüyü kıvamından kurtulup kara bir sümüklüböcek kıvamında gelirse eğer gerçek Ramiz Dayı formuna kavuşup terör estireceğim. And içtim ulan!


4. Wolverine


Fiziksel özelliklerin ilginç bir şekilde hem saç hem sakal ile kombine edilmesi sonucu ortaya çıkan bu hunhar model , tarafımca çok kısa bir süre kullanılmış ve karşılaşılan garip tepkiler sonucu eseriyetle terkedilmiştir. Bu formatta dışarıya çıkıldığında , insanların "Bu ne lan şaka mı bu herif" tadındaki bakışların yanına ufak bir korku saplanmış olucak ki şaşkın ve ürkek bakışlardan bir türlü sakınamadım. Oysaki minnoş minnoş sütlü çayımı yudumlarken , bu denli yoğun ampirik bakışlar büyük bir ironiye yol açmış sonucunda iki jilet darbesiyle Ramiz Dayı formuna transformese olunmuştur. Hayatımdaki experimantel ataklardan biri olarak tarihin tozlu ve sikik sayfaları arasında kurumuş bir adet gül ile yaşlanmaya bırakılmıştır. Ama unutmamak gerekir ki ; K.Parktan DÜZCELİ WOLVERİNE GEÇTİ ULAN!


5.Hafız

Hızlı yaşanılan dönemler sonucu hani bi boşvermişlik hani koy götüne Rahşan bayır aşşa kafalarında geçen günler sonucu bir gün ayna karşısında sürete takılma sonucu hissedilen ağır bir ermişlik durumu hissetmemi sağlayan sakalsal oluşum olarak tanımlanabilir. Ermişlik diyorum ki orjininde Hafızlık müessesinin ağır hususları büyükce bi yer kaplamıştır. Bu formatta takıldığım seneler sonrası hakkaniyetli bir şekilde lakabımın "Hafız" olarak insanların kafasında yer etmesi manidar bi oluşum olarak göze çarpar ki insanların hakkını yemem. Bilen bilir ağır hafızımdır! Fakat bu sakalın sistematiğinde , sıkıldığında pek uzağa gitmeden elini atıp hunharca kaşıyacağın , çekeceğin , sündüreceğin , koparacağın ve binimum bütün pislikleri yerine getirebileceğin bir oyuncak klasında iş görmesi geniş yer tutar. Artık bu form pek eskide kendine yer etsemeye dursun birdaha bu kafalara girilmesi zor görünüyor ki zaten erdik ericeğimiz kadar. Son olarak diyeceğim şudur ki ; Allah düşürmesin . .



WHOA : Şu yazıyı yazmak için sanırım 1 ay bekledim. Bu kadar üşengeçlik fazla dediğim dakika zaten Düzceye inmiş vaziyetteydim. Hatta son kısmı oturdum Green Houseda yazdım bitirdim. Artık Sekreter Tipi Not Tutacağımla her yerde hunharca yazı yazacağım. Hatta ve hatta herkese ufak ufak notlar yazıcağım ki cüzdanda taşısın , kötülüklerden korusun falan. Eh geçmişimizde ağır bi hafızlık durumu mevcut ki bilen bilir hala Hafızım! Neyse evlatlarım , üzerinden geçtiğim sakalsal evrimsel hususlar bunlar. Şu dakika bi çıtır sakalla yaşamıma devam ediyorum. Berbere gidip sakal tıraşı olmak pek keyifli bi oluşum olduğundan sıkıldıkça soluğu mahalle berberinde alıyorum. Artık kaşıntı ve binimum sıkıntılar mevcut değil. Normalizasyon kafaları heryerimi sarmış vaziyette. Haydi hayırlısı deyip gidiyorum.
Gittim

1 yorum:

kadiwage dedi ki...

Citizen's Titanium Dive Watch - At Itanium | TITanium Entertainment
Citizen's urban titanium metallic Titanium Dive titanium exhaust tips watch titanium bar stock is designed for recreational users that enjoy sports activities with a 2019 ford ecosport titanium high energy titanium dive knife level.